Pentagon: Avione Su-57 u Siriji ne smatramo pretnjom

Izvor: Vostok.rs, 23.Feb.2018, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon: Avione Su-57 u Siriji ne smatramo pretnjom

Sjedinjene Američke Države ne smatraju ruske borbene avione pete generacije Su-57 pretnjom njihovim vojnim operacijama u Siriji, izjavio je portparol Pentagona Erik Pahon.

Ranije su mediji saopštili da su u rusku vazduhoplovnu bazu Hmeimim stigla dva lovca pete generacije Su-57, koji sada vrše testne letove. Šef Komiteta za razvoj odbrambene industrije Vladimir Gutenjev rekao je da pojava Su-57 u Siriji može biti zastrašujuća za vazduhoplovstva susednih zemalja, koja povremeno narušavaju vazdušni prostor Sirijske Arapske Republike, te nije isključio mogućnost slanja najnovijeg lovca u Siriju.

"Mi ne smatramo da su ovi lovci pretnja za naše operacije u Siriji i nastavićemo sa operacijama", - rekao je Pahon. On je dodao da će raspoređivanje najnovijih aviona u Siriji biti u suprotnosti sa najavom Moskve o smanjenju vojnog kontingenta.

Su-57 (ranije poznat kao PAK FA) je peta generacija aviona. Prvih 12 serijski proizvodenih aviona planirano je da budu isporučeni Vazdušnko-kosmičkim snagama 2019. godine.


Exclusive#Russia deploying its brand new fifth generation fighter jet the Su-57 in #Khmemeim AB #Syria

2 Su-57
4 Su-35
4 Su-25
1 A-50U were deployed in the #RuAF AB in Latakia/Jableh today pic.twitter.com/MA4NIKyMW7
— Wael Al Hussaini (@WaelAlHussaini) 21 fevralя 2018 g.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.