Pao najveći dželat IS: Uhvaćen džihadista koji je pilota ŽIVOG spalio u KAVEZU! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2018, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao najveći dželat IS: Uhvaćen džihadista koji je pilota ŽIVOG spalio u KAVEZU! (FOTO)

Pogledajte o kakvom kriminalcu je reč

Tokom vojne operacije protiv Islamske države prošlog meseca, iračke snage zarobile su poznatog komandanta IS i egzekutora koji je snimljen kako spaljuje jordanskog pilota Moaza Al Kasasbeha 2015. godine.

Pročitajte i:

On je rođen i odrastao u sirijskom graničnom gradu Abu Kamalu, Sadam Omar Husein al-Džamal je napravio bogatstvo krijumčarenjem cigareta iz Iraka između >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 1998. i 2010. godine.

Kada je u martu 2011. izbio ustanak u nekoliko sirijskih gradova, Sadam je formirao pobunjeničku grupu u gradu Korijah u Deir ez ZoruAlahu Akbar brigadu, u kojoj je bio vođa desetina militanata.

Saddam Omar Hussein al-Jamal, ISIS leader responsible for infamous execution of downed #Jordan-ian pilot who was burned alive in a cage is captured: https://t.co/t6Xd1xua5X #ISIS #Daesh #Iraq #Syria pic.twitter.com/zuFe2TNPBf

— contra terroristák (@haram4you) May 15, 2018

Sa svojim smelim i nemilosrdnim napadima na vladine trupe i lojaliste, Sadam je zadobio divljenje Abu Bakra al-Bagdadija, samoproklamovanog kalifata salafističke militantne terorističke organizacije poznate kao Islamska država Iraka i Levanta.

Al-Bagdadi mu je poslao poseban poklon i ogromne količine novca, tražeći od njega da se pridruži njegovoj grupi nakon što mu je dodelio svoj nadimak - Abu Rukaja Al-Ansari.

Iraqi Intelligence announced capture of 5 high ranking #IS leaders in Iraq. Among them is Saddam Omar Hussein al-Jamal, ISIS governor of "Euphrates wilayah" straddling the Iraq-Syria border. pic.twitter.com/yq7YwHg0kM

— Secular Syria (@syria_true) May 10, 2018

- Jednom sam upoznao Al Bagdadija kada se kretao u velikom konvoju vozila u Siriji. Sastanak je bio kratak jer su drugi komandanti pokušali da me zadrže, strahujući da bi me mogao da  mki da privilegiju i postaviti me za drugog komandanta - rekao je on.

He is known as the Jordanian Pilot but his REAL name is Moaz al-Kasasbeh. Please say prayers for his family & Jordan pic.twitter.com/HVfW0YwbQ6

— Color Me Red (@ColorMeRed) February 4, 2015

On je pripisao nepobedivu moć IS elitnim čečenskim militantima koje je vodio Abu Omar Al-Šišani.

- Bili su žestoki, visoko obučeni i nemilosrdni. I oni su predvodili većinu velikih bitaka u Siriji i Iraku - rekao je on.

- Kao centralni deo grupe, Irak je imao veći značaj za IS nego Sirija. Većina lidera prvog ranga, uključujući i samog Al-Bagdadija, bili su u Iraku - dodao je on.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.