Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRESUDIO SAM SEBI Sirijac uhapšen zbog bombaških napada u Nemačkoj izvršio samoubistvo u zatvoru

Sirijski izbeglica koji je u ponedeljak uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je planirao bombaški napad na aerodrom u Berlinu u ime Islamske države, Džaber Albakr, izvršio je samoubistvo u zatvoru, prenosi nemački "Špigl".

EIL: Nach SPIEGEL-Informationen hat der Terrorverdächtige Albakr aus #Chemnitz Suizid begangen: https://t.co/Yrei9UoIFv

Prema pisanju agencije DPA, Albakr se obesio u ćeliji zatvora u Lajpcigu.

"Špigl" navodi da je smrt nastupila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pod nerazjašnjenim okolnostima, jer je 22-godišnji Sirijac bio pod stalnim nadzorom policije zbog štrajka glađu.

Pročitajte još:

Osumnjičeni je najverovatnije imao kontakte sa ekstremističkom organizacijom Islamska država i bio je pod nadzorom domačih obaveštajnih službi, saopštila je nemačka policija.

Albakr je došao u Nemačku kao izbeglica prošle godine i dobio je azil.

Uhapšen je u Lajpcigu u noći između nedelje i ponedeljka posle dvodnevne potrage. Prilikom hapšenje policija je u njegovom stanu pronašla značajne količine eksploziva.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirijac pronađen mrtav u pritvoru u Nemačkoj

Izvor: RTS, 12.Okt.2016

Migrant koji je osumnjičen da je planirao napad na berlinski aerodrom pronađen je mrtav u policijskom pritvoru, piše "Špigel". . .Džaber Albakr je bio pod nadzorom zbog rizika od samoubistva i štrajka glađu. Još nisu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.