POTRAGA: Ruski vojni avion nestao sa radara iznad Mediterana tokom izraelskog napada na Siriju

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2018, 07:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTRAGA: Ruski vojni avion nestao sa radara iznad Mediterana tokom izraelskog napada na Siriju

Ruski vojni avion "IL-20" sa 14 osoba nestao je sa radara iznad Sredozemnog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

RIA Novosti navodi da se to dogodilo nedaleko od baze Hmeimim u Siriji. Tas s javlja, pozivajući se na saopštenje Ministarstva, da je avion nestao s radara tokom napada četiri izraelska aviona F-16 na sirijske ciljeve u sirijskoj provinciji Latakiji.

Pročitajte i:

U saopštenju se navodi da je veza sa posadom izgubljena u trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kada se avion nalazio 35 kilometara od obale Sirije. Sudbina članova posade "Iljušina 20" je, za sada, nepoznata, a pokrenuta je operacija potrage i spasavanja, stoji u saopštenju.

Istovremeno, RIA Novosti javlja, pozivajući se na rusko Minsitarstvo odbrane, da je u vreme kada je izgubljena veza s posadom ruskog aviona, registrovano lansiranje raketa sa francuskog broda "Overnj".

DETAILS: Russian IL-20 aircraft, carrying 14 servicemen, went off radar and cannot be reached https://t.co/lmBsMBiFKX pic.twitter.com/BTLRbHTUdt

— Sputnik (@SputnikInt) September 17, 2018

Sirijska protivvazdušna odbrana u ponedeljak je presrela i oborila rakete ispaljene na nekoliko vojnih i civilnih lokacija u oblasti Latakija, javila je agencija Sana. Kako se navodi, oboreno je nekoliko raketa.

Sana je objavila da su mete bili industrijski objekti, dodajući da za sada nije poznato ko je ispalio rakete, preneo je Rojters.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.