POSLEDNJI UDAR DŽIHADISTA: NAPADNUTA HAMA! Žestoka borba u Siriji! SAA čuvaju položaje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2019, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLEDNJI UDAR DŽIHADISTA: NAPADNUTA HAMA! Žestoka borba u Siriji! SAA čuvaju položaje!

Po prvi put za dve godine, džihadisti su napali glavni grad provincije Hama.

Prema vojnom izvoru u gradu Hama, džihadisti su ispalili nekoliko raketa na glavni grad pokrajine, pogodivši brojne lokacije.

U saopštenju koje su objavili džihadisti, oni su rekli da je novi raketni napad bio odmazda za napade Sirijske arapske vojske (SAA) na njihove položaje u pokrajinama Hama i Idlib.

Jihadist rebels attack #Hama city for first time in 2 years https://t.co/1Jm4bbpjFD >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << #Syria

— Al-Masdar News (@TheArabSource) February 17, 2019

Štaviše, džihadisti tvrde da su njihove snage pogodile gradove Jourin, Salhab i Asila na južnom kraju ravnice Al-Gab. I sirijska vojska i pobunjeničke snage bile su angažovane u napadima "oko za oko", a obe strane optužuju jedna drugu za početak napada.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.