POSLEDNJE UPOZORENJE POBUNJENICIMA U DARI: Imaju nekoliko sati da izvrše naređenje! U protivnom osetiće svu nadmoć SAA

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2021, 14:38

POSLEDNJE UPOZORENJE POBUNJENICIMA U DARI: Imaju nekoliko sati da izvrše naređenje! U protivnom osetiće svu nadmoć SAA

Otrgli se kontroli, sirijska arapska vojska odmah reagovala

Sirijske vlasti poslale su poslednje upozorenje bivšim pobunjenicima u južnom delu Dare, poznatijem kao Dara al-Balad, tvrde izvori.

Vlasti su lokalnim liderima u Dara al-Baladu dale rok do kraja dana da prihvate novi sporazum o primirju. Prema sporazumu, 132 lica biće proterana u područja na severu Sirije. Lideri se još uvek nisu oglasili po ovom pitanju. Veliki broj naoružanih pobunjenika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odbijaju da napuste Daru.

Sirijska arapska armija (SAA) predvođena elitnom 4. divizijom navodno će započeti sveopšti napad na Daru al-Balad u slučaju da lokalni lideri ne prihvate novi sporazum o pomirenju pre isteka 1. avgusta.

SAA preduzela je sve mere kako bi se izbegla reakcija bivših pobunjenika u drugim delovima Dare. Veliki broj kontrolnih punktova u ruralnim područjima je evakuisan. Trupe su premeštene u visoko utvrđene baze.

Bivši pobunjenici u istočnom i zapadnom delu Dare pokrenuli su 29. jula niz napada na desetine utvrđenja kao odgovor na pokušaj napada SAA na Daru al-Balad. U tom napadu pobunjenici su zarobili najmanje 40 sirijskih vojnika. Nakon posredovanja ruskih snaga, zarobljenici su pušteni 31. jula.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.