POJAVILO SE NOVO ZLO U ALEPU: Već su poslali strašnu poruku sirijskim vlastima (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2021, 13:16

POJAVILO SE NOVO ZLO U ALEPU: Već su poslali strašnu poruku sirijskim vlastima (FOTO)

Sirijska arapska vojska i njeni saveznici oslobodili su grad Alepo 22. decembra 2016. godine

Diverzanti su 4. marta spalili minivan brigade al-Kuds u okrugu Hanano u severoistočnom delu grada Alepa.

Brigada al-Kuds, koju većinom čine Palestinci, jedna je od najvećih frakcija u Alepu koja podržava sirijskog predsednika Bašara al Asada. Brigada podržava vladu Damaska od njenog formiranja 2013. godine.

Grupa za sebe koja se naziva "Omladina puka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Alepo al-Šaba za specijalne operacije" preuzela je odgovornost za požar. Grupa je svoje tvrdnje iznela deleći fotografije iz napada.

The so-called “Aleppo Youth Assembly” militant group burned a supply vehicle belonging to the Al-Quds Brigade militia in front of one of their sites in the Masaken Hanano neighborhood in Aleppo city.#Syria #Syrianarmy🇸🇾please feel free to follow for daily Syrian updates🇸🇾 pic.twitter.com/jORzuY24Oe

— Steele M (@SteeleSyAA) March 5, 2021

Tajanstvena grupa prvi put se pojavila 29. januara. Već 3. i 18. februara grupa je delila video zapise iz Alepa, dokazujući svoje prisustvo u gradu. Napad u Hananu bio je prvi dokumentovani napad grupe.

nakon žestoke bitke koja je trajala preko četiri godine.

Militanti, koji su proterani iz Alepa nakon što su pretrpeli katastrofalne gubitke, očigledno sada pokušavaju da destabilizuju grad. Bezbednost u Alepu je za sada stabilna, međutim, situacija u gradu nije savršena.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.