PAKAO VELIKOG IDLIBA: Sirijska vojska i džihadisti razmenili žestoke smrtonosne udarce, snajperski napadi sve učestaliji

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2021, 22:43

PAKAO VELIKOG IDLIBA: Sirijska vojska i džihadisti razmenili žestoke smrtonosne udarce, snajperski napadi sve učestaliji

Teroristička grupa odgovorna je za kršenje prekida vatre u ovom delu zemlje

Snajperisti Sirijske arapske vojske (SAA) i teroristi al-Fatah al-Mubin razmenili su vatru u severozapadnom regionu Veliki Idlib.

Snajperista SAA pucao je i ubio militanta al-Fatah al-Mubina, koji dela pod okriljem terorističke organizacije Hajata Tahrir al-Šama (HTS), povezane sa Al-Kaidom, u blizini grada Maret Elnasan. Grad se nalazi na administrativnoj granici između Idliba i Alepa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Snajperisti Al-Fatah al-Mubin odgovorili su brzo i snajperom gađali dvojicu sirijskih vojnika u gradu Dadik na jugoistoku sela Idliba.

Izvori bliski al-Fatah al-Mubinu tvrde da su oba vojnika usmrćena. Međutim, Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu (SOHR) sumnja u tačnost ove tvrdnje.

- Nema potvrđenih informacija o smrti dvojice pripadnika sirijskih vojnika - navodi se u izveštaju nadzorne grupe sa sedištem u Londonu.

Pored HTS-a, al-Fatah al-Mubin uključuje i druge frakcije unutar Al-Kaide, kao i militante organizacije koje podržavaju Turci. Teroristička grupa odgovorna je za većinu kršenja prekida vatre u Velikom Idlibu.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.