PAKAO U SIRIJI! AMERIČKE TRUPE UPALE U ZAMKU: Biće žestoko! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAKAO U SIRIJI! AMERIČKE TRUPE UPALE U ZAMKU: Biće žestoko! (VIDEO)

Ministar odbrane SAD Mark Esper izjavio je za "Foks njuz" da se njegovi podređeni u Arapskoj Republici Siriji nalaze u "nezgodnom" položaju.

- Američke trupe upale su u zamku između sirijske vojske, koja se kreće ka severu kako bi se suprotstavila turskoj vojsci, koja se kreće ka jugu - istakao je šef Pentagona.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je 9. oktobra objavio da počinje operacija "Izvor mira" u severnoj Siriji. Ankara je saopštila da su dejstva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << turske vojske usmerena protiv Radničke partije Kurdistana i terorističke organizacije DAEŠ. Turska avijacija istog dana napala je grad Ras el Ain i niz drugih sirijskih gradova na granici dveju zemalja. Kasnije je objavljen početak kopnenog dela operacije.

footages of #US forces deployment in #Qaraqozaq bridge between #Kobani - #Manbij.#BREAKING #Rojava #TwitterKurds #USArmy #Syria pic.twitter.com/nIq8lxzCPe

— Trouske Sadeghi-تروسکە صادقی (@TrouskaSadeghi) October 14, 2019

Tursko Ministarstvo odbrane je 12. oktobra saopštilo da su turska vojska i sirijska oružana opozicija preuzeli kontrolu nad Ras el Ainom.

Released footage of the #US military presence in the area of the bridge over the Sagur River to the north-east of #Manbij. The US troops provide cover for departing units of the US Armed Forces.#Syria pic.twitter.com/VmlxRoxboG

— DavidStone (@DavidStone133) October 14, 2019

Sirijske vlasti su više puta osuđivale okupacionu politiku Turske na severu Sirije. Rusija je navela da Turska treba da izbegava dejstva koja bi mogla stati na put rešavanju sirijskog sukoba, koji traje od 2011. godine.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.