Ovo je najbolji grad za život, a mnogi Srbi bi to mogli i da potvrde!

Izvor: Prva.rs, 15.Avg.2018, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je najbolji grad za život, a mnogi Srbi bi to mogli i da potvrde!

Beč je grad koji je najbolji za život po analizi Ekonomist intelidžensi junita (EIU), dok je najmanje pogodan za život Damask u Siriji, prenosi BBC.
Prema godišnjem izveštaju istraživačke službe britanskog lista Ekonomist, među prvih 10 gradova pogodnih za život su Melburn, Osaka, Kalgari, Sidnej, Vankuver, Tokio, Toronto, Kopenhagen i Adelejd.
Faktori koji utiču na rangiranje 140 gradova su, između ostalog, politička i socijalna stabilnost, bezbednost, zdravstvena >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << zaštita i obrazovanje.
Prema Ekonomistu, grad u kojem je najmanje pogodno živeti je ratom razoreni Damask u Siriji.
Među preostalih deset najlošijih gradova za život su Daka, Lagos, Karači, Alžir, Dakar, Harare, Tripoli. Kriminal, terorizam i rat su faktori koji su uticali na to da ovi gradovi budu loše rangirani, navodi se u analizi.
Izvor: N1
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.