Ovo je GRAD DUHOVA u Siriji: Još uvek je sve u ruševinama ispod kojih se nalaze žrtve Islamske države

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2018, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je GRAD DUHOVA u Siriji: Još uvek je sve u ruševinama ispod kojih se nalaze žrtve Islamske države

Osamdeset posto Rake još uvek nije obnovljeno

Razmere razaranja u Raki su "šokantni" i hiljade tela u tom bivšem uporištu Islamske države tek treba da budu pronađena, gotovo godinu dana nakon poraza džihadista, objavio je Amnesti internešnl (Amnesty International).

Velika akcija ruskih specijalaca: Likvidirana dvojica džihadista Islamske države u Dagestanu

- Smatram da je situacija u Raki šokantna - rekla je direktorka AI-a za međunarodna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << istraživanja, Anja Neistat, na marginama konferencije u Bejrutu.

"Osamdeset posto grada praktično je ruševina i to se odnosi i na škole i na bolnice i privatne kuće - dodala je Neistat, koja je posetila Raku nekoliko dana ranije s ljudima iz ove organizacije.

Tzv. "Sirijske demokratske snage" (SDF), proterale su 17. oktobra 2017. borce Islamske države iz Rake, uz vazdušnu podršku međunarodne koalicije predvođene SAD.

PAKLENI PLAN Amera: SAD će za potrebe terorista u Siriji proizvoditi RUSKO ORUŽJE!?

Lokalne vlasti procenjuju da su u ofanzivi poginule na hiljade civila, a njihova tela bačena su u zajedničke grobnice ili ostavljena ispod ruševina.

- Još uvek govorimo o hiljadama tela koja nisu pronađena - kazala je Neistat.

- Lokalna ekipa pronašla je već više od 2.500 tela, većinom civila ubijenih u napadima koalicije predvođene SAD - kazala je, dodajući da još treba pronaći "gotovo 3.000 tela".

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.