Opservatorija: U bombardovanju u Idlibu 13 mrtvih civila

Izvor: Blic, 08.Okt.2017, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opservatorija: U bombardovanju u Idlibu 13 mrtvih civila

Najmanje 13 civila je stradalo u poslednja 24 sata u napadima sirijske avijacije na jednu lokaciju u provinciji Idlib, saopštila je juče Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Direktor te nevladine organizacije Rami Abdel Rahman naveo je da je selo Kan Šejkun na jugu provincije Idlib bombardovano prekjuče i juče pre zore.

- Ti napadi koje je najverovatnije izveo režim, ubili su 13 civila, od toga četvoro dece - precizirao je on.

Provincija Idlib je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedna od četiri "sigurne zone" koje su u maju objavili saveznici vlade u Damasku i pobunjenika u cilju postizanja primirja u raznim delovima Sirije.

Prema Opservatoriji, sirijska i ruska vojska su prethodnih nedelja izvele više bombardovanja Idliba i ubile desetine civila.

Ostale "sigurne zone" su predgrađe Damaska Istočna Guta, u provinciji Homs i na jugu Sirije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.