Tas: Sirija na poklon dobila tri kompleta raketnih sistema S-300

Izvor: RTS, 08.Okt.2018, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tas: Sirija na poklon dobila tri kompleta raketnih sistema S-300

Rusija je Siriji poklonila tri kompleta raketnih sistema S-300PM, od kojih svaki sadrži osam lansera, javlja "Tas" pozivajući se na vojne diplomatske izvore.
"Prvog oktobra, tri bataljonska kompleta sistema S-300PM od po osam lansera isporučena su Siriji", rekao je neimenovani izvor.

Ti sistemi su, prema rečima istog izvora, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ranije bili raspoređeni u jednom od pukova ruskih vazduhoplovnih snaga, koje sada koriste sisteme "Trijumf" S-400.
"Sistemi S-300 su remontovani u ruskim vojnim preduzećima, u dobrom su stanju i sposobni su za izvršenje borbenih zadataka", rekao je isti izvor, napomenuvši da su sistemi S-300PM Siriji isporučeni bez ikakvih troškova sa sirijske strane.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DAR OD PUTINA: Rusi poklonili Siriji S-300

Izvor: Večernje novosti, 08.Okt.2018

Rusija je bespoveratno isporučila Siriji protivvazdušni raketni sistem S-300PM, saopštio je za Tas neimenovani vojnodiplomatski izvor Rusija je bespoveratno isporučila Siriji protivvazdušni raketni sistem S-300PM, saopštio je za Tas neimenovani vojnodiplomatski izvor."Prvog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.