OSTAVIO KOSTI U SIRIJI: Poginuo Slovenac koji je ratovao za ISIL

Izvor: Kurir, 30.Sep.2014, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSTAVIO KOSTI U SIRIJI: Poginuo Slovenac koji je ratovao za ISIL

Jure Korelec je prošle godine prešao u islam, a za ISIL regrutovao ga je Bilal Bosnić

LJUBLJANA - Slovenačke bezbednosne službe raspolažu podatkom da je u Siriji pre nekoliko meseci poginuo Jure Korelec (30), koji se tamo borio na strani džihadista, objavila je u utorak slovenačka komercijalna televizijska stanica POP TV.

Taj slovenački državljanin iz okoline Medvoda kod Ljubljane je prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << godine, pre nego što je otišao u Siriju, prešao na islam, prenela je agencija Hina.

On se navodno borio u gradu Raki, a za odlazak u Siriju regrutovao ga je Bilal Bosnić, uhapšen u BiH početkom septembra u operaciji Damask, navela je POP TV. Radi se o prvom Slovencu za kog je potvrđeno da je poginuo u borbama u Siriji, a navodno su se na strani terorističke Islamske države u Iraku i Levantu (ISIL) borila još četvorica, od kojih se većina u međuvremenu vratila u Sloveniju.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poginuo Slovenac koji se borio na strani islamista u Siriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2014

Slovenačke bezbednosne službe raspolažu podatkom da je u Siriji pre nekoliko meseci poginuo Jure Korelec (30), koji se tamo borio na strani radikalnih islamista, objavila je u utorak slovenačka komercijalna televizijska stanica POP TV...Taj slovenački državljanin iz okoline Medvoda kod Ljubljane...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.