OPTUŽENI SARADNICI ISLAMSKE DRŽAVE: Na teritoriji Švajcarske regrutovali za teroriste

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 15:19

OPTUŽENI SARADNICI ISLAMSKE DRŽAVE: Na teritoriji Švajcarske regrutovali za teroriste

Identitet dvojice muškaraca nije otkriven, a tužilaštvo navodi da će kazne koje se za njih traže biti saopštene na sudu.

Švajcarsko federalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv dvojice muškaraca zbog sumnje da su pokušali da se priključe džihadistima na teritoriji u Siriji i Iraku koju je nekada držala Islamska država, preneo je AP.

Jedan muškarac sa dvojnim državljanstvom Švajcarske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Tunisa otpužen je da je regrutovao članove ID, dok je drugi, koji je državljanin Švajcarske optužen da je sarađivao sa militantnim grupama kao što su ID i Al-Kaida.

Obojica se sumnjiče da su obučavani u okviru jedne grupe u Švajcarskoj pre nego što su otputovali za Tursku krajem 2015. godine.

Oni su u Turskoj ostali u kući ID, nakon čega su pokušali da uđu u Siriju, a u čemu su ih sprečile turske vlasti.

Posle toga optuženi su i vraćeni u Švajcarsku u leto 2016. godine, gde su privremeno smešteni u pritvor.

Njima su nakon toga izrečene neodređene "alternativne mere", a koje mogu da podrazumevaju kauciju, oduzimanje pašosa, ograničenje kretanja i redovno javljanje nadležnim ogranima, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.