OLAND TRAŽI PODRŠKU BRITANACA: Krenite sa vazdušnim napadima u Siriji

Izvor: Kurir, 27.Nov.2015, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OLAND TRAŽI PODRŠKU BRITANACA: Krenite sa vazdušnim napadima u Siriji

VALETA - Francuski predsednik Fransoa Oland pozvao je danas u Valeti britanski parlament da odobri vazdušne napade u Siriji u borbi protiv džihadista iz Islamske države.

"Pozivam britanske poslanike na solidarnost s Francuskom ali posebno na zajedničku borbu protiv terorizma. Pozivam poslanike da odobre britanske vazdušne napade u Siriji", izjavio Oland >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Frans presu na Malti gde se održava samit Komonvelta.

Oland je pohvalio napore nemačke kancelarke Angele Merkel koja je obećala da će pomoći Francuskoj u borbi protiv terorizma.

"Nadam se će obe zemlje (Nemačka i Velika Britanija) ići u pravcu još jače borbe protiv islamista", rekao je francuski predsednik koji je posle terorističkih napada u Parizu intenzivirao bombardovanje u Siriji.

Britanski premijer Dejvid Kameron zatražio je od parlamenta da odobri vazdušne napade u Siriji zbog bezbednosti Velike Britanije i drugih zemalja koje se bore protiv terorizma.

Parlamentarni odbor za inostrane poslove krajem oktobra se izjasnio protiv vazdušne vojne intervencije u Siriji, uz ocenu da London treba da uloži napore u diplomatsko rešavanje sirijske krize.

Autor: Beta

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.