OČEKUJE SE OPŠTI NAPAD TURSKIH SNAGA: Sirija u velikoj opasnosti, ruski specijalci zauzeli položaje

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2021, 19:16

OČEKUJE SE OPŠTI NAPAD TURSKIH SNAGA: Sirija u velikoj opasnosti, ruski specijalci zauzeli položaje

U toku su snažni artiljerijski udari

Turske oružane snage, zajedno sa savezničkim sirijskim borcima, nastavile su kampanju na severu Sirije ove nedelje, pogodivši brojne ciljeve oko dva ključna grada koja kontrolišu Sirijske demokratske snage (SDF) istočno od Eufrata.

Prema izveštajima sa fronta u Raki, turska vojska i njihove savezničke sirijske snage pokrenule su nekoliko artiljerijskih i raketnih udara na položaje SDF-a u blizini grada Ajn Ise, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izazvavši snažne eksplozije koje su se mogle čuti do administrativne prestonice.

Turska vojska i njihove savezničke snage potom su proširile napade na zapadne delove provincije Hasaka, gde su pogodile položaje Sirijskih demokratskih snaga u blizini ključnog grada Tal Tamra, u kome je takođe zabeleženo prisustvo Sirijske arapske vojske (SAA).

Ovi napadi turskih oružanih snaga postali su rašireniji tokom poslednjih nekoliko meseci, što je navelo lokalno stanovništvo u Tal Tamru i Ajn Isi da napuste svoje domove u strahu od potencijalne ofanzive koju vodi Ankara.

Dalje, to je podstaklo rusku vojnu policiju da se više uključi, posebno u Tal Tamru, gde su mobilisali velike snage da patroliraju područjima i osiguraju bezbednost lokalnog stanovništva.

Iako Turska nije komentarisala hoće li pokrenuti još jednu ofanzivu istočno od Eufrata, sve indicije iz njihovih vojnih poteza ukazuju na novu operaciju zauzimanja Ajn Ise u narednim mesecima.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.