Novi šef Pentagona o Siriji razgovarao s Pompeom i Boltonom

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jan.2019, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi šef Pentagona o Siriji razgovarao s Pompeom i Boltonom

Novi šef Pentagona Patrik Šehenen razgovarao je danas sa šefom američke diplomatije Majkom Pompeom i savetnikom za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džonom Boltonom o Siriji, saopštilo je američko Ministarstvo odbrane.

Privremeni ministar odbrane Šehenen nasledio je 1. januara funkciju od Džejmsa Matisa koji je podneo ostavku zbog neslaganja sa odlukom Donalda Trampa o povlačenju američkih vojnika iz Sirije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Sastanak organizovan na zahtev Šehenena, prvi je njegov sastanak s Pompeom i Boltonom u svojstvu privremenog ministra.

Šehenen koji je do sada bio Matisov pomoćnik u Ministarstvu odbrane, ima 56 godina i 30 godina je radio kao inženjer u kompaniji Boing. Njegov nedostatak političkog iskustva izaziva zabrinutost u Kongresu koji je smatrao Matisa za jednog od garanta stabilnosti u američkoj administraciji potresenoj raznim promenama.

Američki predsednik je nedavno najavio povlačenje oko 2.000 vojnika iz Sirije, ali je ove nedelje bio neodređen o datumu povlačenja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.