Niki Hejli: Ako je potrebno novi napadi na Siriju

Izvor: VOA, 09.Apr.2017, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niki Hejli: Ako je potrebno novi napadi na Siriju

Američka ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli je sugerisala da će predsednik Tramp ukoliko bude morao da sprovede dalje vojne napade na Siriju to i učiniti. Medjutim, Hejli i državni sekretar Reks Tilerson su pružili mešovite signale o prioritetima uklanjanja sirijskog predsednika Bašara Asada sa vlasti. "Nema opcije u kojoj bi se desilo političko rešenje sa Asadom na čelu režima" istakla je Hejli i zaključila:  "Ako posmatrate njegove akcije i situaciju na terenu teško je zamisliti vladu koja je mirnodopska i stabilna sa Asadom na vlasti. Promena režima je nešto što mislimo da će se dogoditi." Medjutim, Tilerson je u emisiji mreže CBS "Suočite se sa nacijom" rekao da je poraz Islamske države i dalje najveći cilj Sjedinjenih Država u Siriji. Šef američke diplomatije je takodje izrazio nadu da "možemo sprečiti nastavak gradjanskog rata i dovesti zaraćene strane za pregovarački sto u cilju političkih diskusija" izmedju Asadove vlade i različitih pobunjeničkih grupa koje pokušavaju da sruše režim u Damasku.  

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hejli o smeni Asada i dodatnim sankcijama Rusiji i Iranu

Izvor: RTS, 09.Apr.2017

Američka ambasadorka u UN Niki Hejli ocenila je da nije moguće političko rešenje u Siriji dok je Bašar el Asad na vlasti, a kada je u pitanju uvođenje dodatnih sankcija Rusiji i Iranu, rekla je da je "sve na stolu". . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.