Netanijahu PONOVO PRETI: Nastavljamo napade u Siriji bez obzira na S-300!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2018, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanijahu PONOVO PRETI: Nastavljamo napade u Siriji bez obzira na S-300!

Izraelski premijer doliva ulje na vatru

Izrael će nastaviti sa napadima na mete u Siriji bez obzira na odluku zvanične Moskve da Damasku dostavi raketni sistem S-300, izjavio je danas izraelski premijer Benjamin Netanijahu i naglasio da je obavestio ruske zvaničnike o tome.

Rusi dižu Siriju NA NOGE: Dogovoren ubrzani proces rekonstrukcije energetske infrastrukture

Obraćajući se novinarima u Jerusalimu, Netanijahu je rekao da je razgovarao sa zamenikom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << premijera Rusije Maksimom Akimovim i rekao mu da će Izrael nastaviti da se bori protiv, kako ta država opisuje, pokušaja Irana da produbi svoje vojno prisustvo u Siriji i dostavi oružje borcima libanske šiitske organizacije Hezbolah.

Izraelski premijer dodao je da veruje da će spor koji postoji između Rusije i Izraela po pitanju obaranja ruskog aviona "Iljušin Il-20" kod zapadne obale Sirije biti razrešen.

- Verujem da ćemo sa zdravim razumom i dobrom voljom doći do rešenja koje će omogućiti nastavak dobre koordinacije između vojski Rusije i Izraela - rekao je Netanjahu.

Džihadistima u Al-Safi se CRNO PIŠE: Stiže prekaljena ČETVRTA OKLOPNA DIVIZIJA

On je, kako se podseća, takođe u nedelju rekao da će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom uskoro kako bi razgovarali o toj koordinaciji.

Israel will continue to hit targets in Syria despite Russia's decision to equip the Assad regime with advanced air defence missiles, Israeli Prime Minister Binyamin Netanyahu said. https://t.co/skbRrLUATA

— The New Arab (@The_NewArab) October 10, 2018

Kako je ranije izvestio ruski Tass, predsednik Komiteta za odbranu ruske Dume i bivši komandant ruskih vazdušnih snaga Vladimir Šamanov u utorak je izjavio da će se Netanjahu i Putin uskoro sastati na razgovorima u čijem fokusu će biti Sirija, u kojoj se situacija drastično promenila nakon što je Rusija toj zemlji dala tri paketa raketnog sistema S-300.

Prema njegovim rečima, jedna od tema razgovora Putina i Netanijahua će biti preciziranje pitanja vazdušne saradnje.

POKUŠAJ NAPADA na Iran: Banditi podmuklo udarili, usledila PAKLENA ODMAZDA (FOTO)

- Nema opasnosti za (ruske) avione u vazdušnom prostoru Izraela, koji je sused Sirije. Vidimo sve letelice, uključujući i stelt avione - rekao je tada Šamanov.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je novinarima prethodno rekao da se na organizovanju sastanka Putina i Netanjahua radi, ali da tačan datum još uvek nije utvrđen.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.