NOVE KAZNENE MERE: Obustavljeni razgovori oko izgradnje Turskog toka

Izvor: Kurir, 03.Dec.2015, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVE KAZNENE MERE: Obustavljeni razgovori oko izgradnje Turskog toka

Rusija uvodi nove mere protiv Turske zbog rušenja ruskog borbenog aviona nad Sirijom.

Ruski ministar energetike Aleksandar Novak izjavio je danas da su obustavljeni pregovori o projektu izgradnje gasovoda Turski tok, ali da ostaju otvoreni pregovori sa Turskom o izgradnji nuklearne elektrane.

BREAKING: Gov't level #TurkishStream negotiations halted - Russ. Energy Minister https://t.co/mZprrJUE4M #Turkey pic.twitter.com/2iLWszY5TX
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Posle zabrane uvoza turskih poljoprivrednih proizvoda, ovo je sledeća mera kojom Rusija odgovara na to što je turska vojska po direktnom naređenju turskog premijera Ahmeta Davutoglua srušila 24. novembra ruski borbeni avion Su-24, koji je bio u misiji protiv terorističke ISIL nad Sirijom.

Novak je, takođe, rekao da su male šanse da će Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) menjati aktuelni nivo proizvodnje nafte. Kako javlja Itar-Tass, Novak je kazao i da ne postoji plan za obaranje proizvodnje nafte u Rusiji.

(Sputnjik)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.