NEMA MIRA U SIRIJI: Sporazum o prekidu vatre PREKRŠEN 18 PUTA! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019, 02:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMA MIRA U SIRIJI: Sporazum o prekidu vatre PREKRŠEN 18 PUTA! (VIDEO)

Rusi razgovarali sa Asadom, Kurdi tvrde da su Turci krivi.

Ruski i turski posmatrači registrovali su kršenja sporazuma o prekidu vatre u severoistočnoj Siriji u poslednjih 24 časa, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

- Ruska strana u rusko-turskoj komisiji za praćenje kršenja prekida vatre registrovala je 18 slučajeva otvaranja vatre", a turska 11 - kaže se u saopštenju.

Dodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je da je ruski Centar za pomirenje sukobljenih strana imao u poslednja 24 časa dve humanitarne operacije.

Inače, Komanda sirijskih Kurda saopštila je danas da se Turska ne pridržava sporazuma o prekidu vatre, jer nije prekinula opsadu ključnog grada na severoistoku Sirije Ras al-Ajn.

Sirijske demokratske snage pozvale su američkog potpredsednika Majka Pensa, koji je posredovao u postizanju sporazuma s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, da utiče na Tursku da poštuje dogovor o petodnevnom prekidu vatre.

Delegacija ruskih zvaničnika razgovarala je u Damasku s predsednikom Sirije Bašarom al-Asadom o rešavanju krize na severoistoku te zemlje, saopštilo je danas rusko Ministarstvo inostranih poslova.

Kako prenose mediji, u saopštenju se navodi da je "glavna tema razgovora bila aktuelna situacija 'na terenu' u Siriji u svetlu jačanja napetosti na severoistoku zemlje".

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE

BONUS VIDEO:

TEMPIRANA BOMBA! Dve zemlje, ogromna mržnja i GOMILA NUKLEARNIH BOMBI: Da li će na ovom mestu izbiti Treći svetski rat? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.