NAPAD U TOKU: Teroristi se ŠUNJAJU kroz PUSTINJSKU OLUJU, USIJALE SE cevi minobacača

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2018, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPAD U TOKU: Teroristi se ŠUNJAJU kroz PUSTINJSKU OLUJU, USIJALE SE cevi minobacača

Islamska država je pokrenula veliki napad na položaje Sirijske arapske armije i iranskih saveznika između Al-Majadina i Al-Kašme, na jugu provincije Deir ez Zor.

- Žestoka paljba je propraćena intenzivnom artiljerijskom vatrom koju sprovodi SAA, u pokušaju da odbije i zaustavi napad islamista. Ima povređenih na obe strane – navodi South Front.

Amak, informativna agencija Islamske države nije objavila nijedan izveštaj o napadu. Međutim, South Front >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << navodi da su islamisti ispalili 35 minobacačkih granata na linije sirijske vojske.

Ovaj napad je najverovatnije pokrenut iz džepa Islamske države u pustinji Homsa, koja se nalazi između provincija Deir ez Zor i Homs. Pretpostavlja se da će taj džep biti meta sledećeg napada sirijske vojske.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.