NAJVERNIJI SIRIJSKI SAVEZNICI POSLALI ŽESTOKU PORUKU IZRAELU: Ako ponovo udarite na nas... BIĆE KRVAVO (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Avg.2019, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJVERNIJI SIRIJSKI SAVEZNICI POSLALI ŽESTOKU PORUKU IZRAELU: Ako ponovo udarite na nas... BIĆE KRVAVO (FOTO)

Oglasio se i predsednik Libana.

Lider libanskog Hezbolaha poručio je danas da će se njegova grupa suprotstaviti i oboriti svaki izraelski dron koji od sada bude ušao u libanski vazdušni prostor.

Hasan Nasralah je zapretio i odmazdom za izraelski vazdušni udar u Siriji u kojem su, kako tvrdi, poginula dvojica pripadnika Hezbolaha.

On je ovo izjavio nakon što se jedan navodno izraelski dron srušio u uporištu Hezbolaha na jugu Bejruta i pao na krov >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zgrade u kojoj se nalazi medijski centar Hezbolaha, a drugi eksplodirao i sruši se iza zgrade.

Nasralah je rekao da je jedan od dronova leteo nisko među zgradama, nazivajući to vojnom "samoubilačkom misijom" i "jasnom agresijom".

The leader of #Hezbollah, Hassan Nasrallah is expected to make a statement in response to incident overnight that saw an Israeli drone crash into its media center https://t.co/8IJuunvplj pic.twitter.com/qit1iJa6G6

— Arab News (@arabnews) August 25, 2019

Libanski premijer Saad Hariri izjavio je prethodno da mu pad dva izraelska drona na uporište Hezbolaha u Bejrutu liči na nasilje i agresiju na libanski suverenitet.

On je rekao da to što se dogodilo noćas predstavlja pretnju regionalnoj stabilnosti i pokušaj je da se država uvuče u veću eskalaciju sukoba.

Kako se navodi, izraelski avioni redovno prodiru u libanski vazdušni prostor i više puta su napadali susednu Siriju iz Libana, što je veoma razljutilo grupu Hezbolah i libanske zvaničnike, koji su se čak žalili i Ujedinjenim nacijama.

Portparol Hezbolaha rekao je da su dva izraelska drona pala u Bejrutu, ali da Hezbolah nije pucao na njih.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

BONUS VIDEO: Putin nam preporučuje SMERČ i PANCIR
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.