Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jan.2018, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron Erdoganu preneo zabirnutost zbog ofanzive u Siriji

Francuski predsednik Emanuel Makron izrazio je danas u razgovoru s turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom zabrinutost zbog turske ofanzive protiv kurdskih boraca na severozapadu Sirije, saopštila je Jelisejska palata.

"Uzimajući u obzir bezbednosne prioritete Turske, Makron je svom turskom kolegi izrazio zabrinutost zbog vojne intervencije koja je započela u subotu u enklavi Afrina" u Siriji, navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u saopštenju Makronovg ureda posle telefonskog razgovora dvojice predsednika.

Turska ofanziva počela je u subotu nakon što je međunarodna koalicija predvođena SAD, najavila stvaranje pograničnih snaga u Siriji a u tim snagama bi bili i kurdski borci, koje Turska smatra teroristima.

Makron je u razgovoru istakao zabrinutost Francuske zbog "ozbiljnog pogoršavanja humanitarne situacije u Siriji, posebno u provincijama Idlib i istočna Guta".

"Francuski predsednik je ponovio da je neophodno boriti se protiv džihadista ali civilima moraju da budu ispunjeni svi neophodni humanitarni uslovi, kao i uslovi za pronalazak trajnog političkog rešenja" u Siriji, dodaje se u saopštenju Jelisejske palate.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.