MUČENIČKO PRAVOSLAVNO BRATSTVO: Patrijarh Irinej stigao u Siriju, obići će DOLINU HRIŠĆANA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2019, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUČENIČKO PRAVOSLAVNO BRATSTVO: Patrijarh Irinej stigao u Siriju, obići će "DOLINU HRIŠĆANA" (VIDEO)

Srpski patrijarh Irinej stigao je juče u posetu Siriji, gde će boraviti do 8. juna u zvaničnoj poseti antiohijskom patrijarhu Jovanu i Antiohijskoj patrijaršiji.

Na snimcima dolaska patrijarha Irineja vidi se kako on stiže u Crkvu Svete Device Marije, gde se sreo s patrijarhom Jovanom.

Patrijarh srpski će tokom boravka u Siriji posetiti istorijske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << četvrti glavnog grada Damaska, kao i Manastir Sidnaju severno od prestonice, a obići će i nekoliko sela u "dolini hrišćana" u blizini Homsa, kao i Manastir Svetog Belmana na sirijskoj obali.

Pratnju patrijarha čine mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, episkop šumadijski Jovan, arhimandrit Damaskin, protojerej-stavrofor Božo Bakajlić, protođakon Damjan Božić, đakon Vladimir Rumenić i ipođakon Dejan Nakić.

To je uzvratna poseta patrijarhu Jovanu, koji je patrijarha srpskog Irineja i Srpsku pravoslavnu crkvu posetio prošle godine.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh i mitropolit nepovređeni u napadu Izraela na Siriju

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jun.2019

U kratkom razgovoru sa ambasadorom Srbije u Siriji potvrđeno je IN4S-u da nema žrtava među našim građanima. Patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohije kao i ostali članovi delegacije SPC su nepovređeni. "Svi su dobro", kratko je za IN4S rekao ambasador Milan Vijatović iz Damaska...Patrijarh Irinej,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.