MUČENICI SIRIJE! Civili na istoku zemlje žive između ISLAMISTIČKE KAME i AMERIČKIH BOMBI, šokantna saznanja UN

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2018, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUČENICI SIRIJE! Civili na istoku zemlje žive između ISLAMISTIČKE KAME i AMERIČKIH BOMBI, šokantna saznanja UN

Iz Ujedinjenih nacija su poručili kako imaju informacije o tome da Islamska država i dalje vrši egzekucije civila na prostoru istočne sirijske regije Deir ez Zor.

Šefica Veća za ljudska prava UN Mišel Bašelet (bivša predsjednica Čilea, na slici gore), poručila je za vreme jučerašnje pres konferencije u Ženevi kako se strahuje za živote oko 7.000 civila koji se, kako ističe, nalaze blokirani od strane Islamske države te ne mogu pobeći, a u isto vreme stradaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i u vazdušnim napadima američke koalicije.

United Nations Human Rights Chief Michelle Bachelet said on Wednesday that an international investigation was needed to determine who was responsible for the murder of Saudi journalist Jamal Khashoggi in October. (via @Reuters) pic.twitter.com/0vzdXBD3hI

— ONE News PH (@onenewsph) December 5, 2018

- Imamo izvještaje koji govore kako Islamska država vrši pogubljenja ljudi za koje sumnjaju da sarađuju sa snagama Sirijskih demokratskih snaga. Civili se koriste kao pijuni u ovom sukobu - istakla je ona.

Podsećamo, Islamska država je poražena u gotovo celoj Siriji, ali ostala su njihova uporišta na istoku zemlje gde se trenutno sukobljavaju sa većinski kurdskim snagama koje imaju direktnu vazdušnu podršku SAD-a.

Sve vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

BONUS VIDEO: Cela Srbija deli scenu iz Kliničkog centra: Pogledajte U ČEMU je doktorka došla da operiše pacijenta

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.