MIGRANTI SEVALI PIŠTOLJIMA I NOŽEVIMA NA PALIĆKOM JEZERU: Desetine azilanata učestvovalo u KRVAVOM PIRU - ima povređenih

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2023, 10:21

MIGRANTI SEVALI PIŠTOLJIMA I NOŽEVIMA NA PALIĆKOM JEZERU: Desetine azilanata učestvovalo u KRVAVOM PIRU - ima povređenih

Dva sirijska državljanina povređena su vatrenim oružjem u sukobu grupa migranata.

Dva sirijska državljanina povređena su vatrenim oružjem u sukobu grupa migranata iz Sirije i Avganistana kod šume Tresetište u blizini Palića, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u u Subotici.

Do sukoba je došlo juče oko 18:30 a povređeni sirijski državljani zbrinuti su u bolnici u Subotici.

Policija je pokrenula istragu i radi na utvrđivanju svih aktera >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i okolnosti ovog incidenta, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Ranije je načelnik Severnobačkog upravnog okruga Bojan Šoralov na Fejsbuku naveo da je, prema nezvaničnim informacijama, u sukobu učestvovalo oko 20 migranata.

Šoralov je rekao da je jedan broj migranata prebačen u Prihvatni centar u Subotici, koji ima slobodne kapacitete za prijem.

Načelnik okruga je napisao i da je migrantska situacija značajno povoljnija, "gotovo idealna" u Prihvatnom centru u Subotici, centru grada i okolini, "u Subotičkoj šumi i dalje imamo nekontrolisanih migracija sa područja severoistoka i severozapada".

- To su grupe migranata u proseku od 5 do 30 osoba koje u toku noći pređu veliki broj kilometara, prolazeći kroz više mesta, opština, želeći da ilegalno pređe državnu granicu - naveo je Šoralov.

On je rekao da je operativna "Udarna grupa" policije u odnosu na jul 2022. godine, kada je bilo par stotina migranata u Subotičkoj šumi, taj broj često svodila na nulu, ali da će zbog navedenih razloga zatražiti od MUP-a dodatne snage i pojačanu kontrolu na tom području, pre svega zbog dodatnog osiguranja bezbednosti građana ali i očuvanja životne sredine.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.