Lepša strana Sirije: Ova zemlja krije mnoga blaga! Svetlost dana ugledali dragoceni artefakti (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2020, 19:40

Lepša strana Sirije: Ova zemlja krije mnoga blaga! Svetlost dana ugledali dragoceni artefakti (FOTO)

Još jednom potvrđeno istorijsko bogatstvo ove države

Nacionalna arheološka misija koju je sprovelo odeljenje za antiku završila je arheološka iskopavanja na lokalitetu Sia u blizini Kanavata, u kojima se rad usredsredio na severni deo podnožja Tal Sia (severnu terasu) severozapadno od drevnog hrama Balšamin.

Šef grupe koja je vršila iskopoavanja saopštio je da su otkriveni delovi stepeništa koji vode do severne terase, gde su pronađeni drevni zidovi male >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sobe.

On je dodao da se čini da na ovom mestu ima više arhitektonskih praznina.

Archaeological discoveries at Siaa’ site in Sweida, Southern Syria https://t.co/h3BR4HzYf1

— SANAEnglishOfficial (@SANAEnOfficial) November 26, 2020

Arheolozi su prilikom iskopavanja pronašli artefakte od bronze i grnčarije, pored skulptura od bazaltnog kamena i brojnih predmeta ukrašenih arhitektonskom dekoracijom koja datira iz perioda prvog veka pre nove ere i prvog veka nove ere.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.