Lavrov: Ankara neće obnavljati vojne operacije u Siriji

Izvor: B92, 20.Nov.2019, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Ankara neće obnavljati vojne operacije u Siriji

Ruski ministar spoljnih poslova izjavio je da je Ankara uverila Moskvu da ne planira da ponovo pokrene vojnu operaciju "Izvor mira" na sevroistoku Sirije.

"Došlo je do kontakta izmedju predstavnika turske vlade i našeg ambasadora i oni su uverili našeg izaslanika da je to nesporazum i da niko u Ankari nije doveo u pitanje posao koji je obavila Rusija", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Lavrov.

"Niti je gospodin Čavušoglu, moj kolega i prijatelj, niti je gospodin (portparol turskog predsednika Ibrahim) Kalin govorio o bilo kom nastavku operacije 'Izvor mira'", dodao je.

On je rekao i da je povlačenje kurdskih ekstremista na sevroistoku Sirije gotovo završeno.

Podsećanja radi, turska državna agencija Anadolija prenela je u ponedeljak izjavu turskog ministra inostranih poslova Mevluta Čavušoglua da će Ankara pokrenuti novu vojnu operaciju na severoistoku Sirije ukoliko to područje ne bude "očišćeno od terorista".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.