LOV na džihadiste u Siriji: Uhapšeno 12 terorista Islamske države

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2018, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOV na džihadiste u Siriji: Uhapšeno 12 terorista Islamske države

Velika akcija protiv islamista

Snage organizacije "Magavir el Saura", koja je pod zaštitom SAD, uhapsile su grupu terorista Islamske države i njihovih saradnika, saopštila je u ponedeljak međunarodna antitetoristička koalicija na čelu sa SAD.

Prema navodima koalicije, 12 osumnjičenih uhapšeno je još 9. avgusta u oblasti Tanf na jugu Sirije.

- Nakon hapšenja i istrage identifikovana su petorica terorista IS… Još sedam osoba je osumnjičeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da su pomagale IS, sprovodeći teroriste kroz zonu deeskalacije - saopštila je koalicija.

Predstavnik "Magavir el Saura" izjavio je da će ta organizacija i dalje hapsiti teroriste IS koji pokušavaju da uđu u zonu deeskalacije.

SAD i njihovi saveznici od 2014. godine vode operaciju protiv IS u Iraku i Siriji, u kojoj su američki vojnici bez dozvole zvaničnog Damaska.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.