LAVROV JEDNIM POTEZOM MATIRAO IZRAEL: Nema više vršljanja iznad Libana, niti bombardovanja Sirije?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 16:51

LAVROV JEDNIM POTEZOM MATIRAO IZRAEL: Nema više vršljanja iznad Libana, niti bombardovanja Sirije?!

Izraelski avioni su godinama unazad bombardovali sirijsku teritoriju

Rusija poziva Izrael da pruži dokaze o pretnjama iz Sirije. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je Izrael da pruži dokaze o navodnoj pretnji iz Sirije, ističući da su stalni udari Tel Aviva na Siriju kršenje međunarodnog prava.

Lavrov je naglasio da je Moskva spremna da preduzme sve mere kako bi eliminisala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pretnje po bezbednost Izraela sa teritorije SAR-a, ako ih ima.

- Do sada nismo dobili konkretan odgovor na ovo pitanje, ali i dalje insistiramo - rekao je Lavrov.

Ministar je dodao da je Rusija oštra po pitanju potrebe da se Izrael povinuje rezoluciji Saveta bezbednosti UN o Libanu, koju Tel Aviv krši i koji koristi libanski vazdušni prostor za gađanje ciljeva u Siriji.

Izraelsko ratno vazduhoplovstvo pokrenulo je najmanje dva napada na tlu Sirijske Arapske Republike, a najnoviji napadi dogodili su se u istočnoj provinciji Deir ez Zor. Uprkos izraelskoj politici da ne komentariše vazdušne napade u Siriji, sirijsko Ministarstvo odbrane optužilo je Tel Aviv za pokretanje napada iz susednih zemalja.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.