Izvor: Blic, 20.Jan.2018, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurdske "Jedinice za zaštitu naroda": U turskim napadima poginulo šest civila

Kurdske "Jedinice za zaštitu naroda" (YPG) saopštile su da su u turskim vazdušnim napadima na provinciju Arfin u Siriji ubijena tri borca i šest civila.

Portparol YPG rekao je da je jedan poginuli borac iz redova YPG, dok su druge dve žrtve iz odseka YPJ, čiji su pripadnici isključivo žene, prenosi Rojters. Kako navodi portparol, povređeno je i 13 civila.

Turske kopnene snage sprovešće sutra "neophodne aktivnosti" zavisno od razvoja situacije u provinciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Afrin u Siriji, saopštio je večeras premijer Turske Binali Jiljdirim.

- Od sutra, zavisno od razvoja situacije, naše kopnene snage će sprovesti neophodne aktivnosti - rekao je Jiljdirim, prenosi AP.

Jildirim se obratio novinarima nekoliko sati nakon napada na kurdske pravojne formacije u Siriji, koje podržavaju SAD, prenosi Rojters.

Jiljdirim je naglasio da su turski avioni u napadima uništili "skoro sve" mete koje su predodredili.

Granatiranje provincije Afrin će se nastaviti, dodao je Jiljdirim.

Turska je ranije danas otvorila novi front u sirijskom ratu, gađajući Afrin - koji je pod kontrolom Kurda - što bi moglo da dovede do dubljih tenzija između Ankare i njenog saveznika u NATO, Vašingtona, navodi Rojters.

Turska je svoju vojnu operaciju nazvala "Maslinova graničica."

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.