Kurdi zauzeli veći deo ključnog aerodroma

Izvor: B92, 11.Feb.2016, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurdi zauzeli veći deo ključnog aerodroma

London -- Kurdske snage i njihovi arapski saveznici zauzeli su veći deo ključnog vojnog aerodroma u severnoj Siriji od rivalskih antivladinih frakcija.

Kako je navela opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava, čije je sedište u Londonu, kurdske Jedinice za zaštitu naroda (YPG) i njima bliske arapske snage isterale su islamiste iz grada Miniga i preuzele "više od polovine" obližnje vojne baze, koja se nalazi severno od Alepa, drugog po veličini sirijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grada.

Do ovog napredovanja Kurda došlo je nekoliko dana nakon žestokih borbi u kojima je YPG iz svog uporišta Afrin napredovao i zauzeo niz sela, dok nije došao do Miniga.

Borbe se vodu na samom aerodromu, gde islamisti nastoje da zadrže kontrolu nad poslednjom vojnom bazom koju drže u provinciji Alep.

Vladine snage izgubile su kontrolu nad aerodromom u Minigu u avgustu 2013.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.