Gutereš: Prvi konvoj humanitarne pomoći stigao u severozapadnu Siriju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2023, 12:00

Gutereš: Prvi konvoj humanitarne pomoći stigao u severozapadnu Siriju

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš potvrdio je danas da je prvi humanitarni konvoj UN stigao u severozapadnu Siriju, pogođenu razornim zemljotresom u ponedeljak.

Istakao je, međutim, da je potrebna mnogo veća pomoć tom regionu, koji je pod kontrolom pobunjenika suprotstavljenih Vladi u Damasku.

Kako je Gutereš naveo u saopštenju, konvoj čine šest kamiona koji prevoze osnovne humanitarne zalihe prve pomoći, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Gutereševo saopštenje usledilo je nakon što je lokalna sirijska volonterska organizacija Beli šlemovi na Tviteru objavila da je razočarana, jer oprema potrebna za spasavanje iz vazduha nije poslata sa konvojem.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.