Konašenkov: Izrežirani hemijski napad u Siriji planiran za večeras

Izvor: RTS, 08.Sep.2018, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konašenkov: Izrežirani hemijski napad u Siriji planiran za večeras

Lideri grupa Hajat Tahrir el Šam i Hizb el Turkistani el Islam, kao i lokalni koordinatori Sirijske civilne odbrane, dogovorili izrežirane incidente uz upotrebu otrovnih supstanci protiv civila, tvrdi portparol ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.
Igor Konašenkov kaže da je Ministarstvo odbrane dobilo informaciju da su se lideri grupa Hajat Tahrir el Šam i Hizb el Turkistani el Islam, kao i lokalni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koordinatori Sirijske civilne odbrane okupili u terorističkom komandnom centru u Idlibu 7. septembra.

Na tom sastanku oni su, prema njegovim rečima, dogovorili scenarije izrežiranih incidenata uz upotrebu otrovnih supstanci protiv civila koji bi bili pripisani sirijskoj vladi i svi treba da se spreme do večeras, prenosi Tas.
Specijalna komanda nekih "stranih prijatelja sirijske revolucije" signaliziraće teroristima da započnu primenu praktične provokacije u provinciji Idlib, rekao je Konašenkov.
Naglasio je da ruska vojska nastavlja da prati situaciju u Siriji i akcije vojnih grupa različitih zemalja na Bliskom istoku.
Rusija je i ranije više puta upozoravala da se mogu očekivati inscenirani hemijski napadi u Siriji.
Opservatorija: Intenzivirani vazdušni udari na Idlib
Sirijska i ruska vojska intenzivirale su vazdušne napade na južnom obodu provincije Idlib, poslednjeg uporišta pobunjenika u Siriji, tvrde aktivisti Sirijske opservatorija za ljudska prava.
Navode da su u 60 vazdušnih napada ubijena najmanje četiri civila na jugu Idliba, tvrdeći da su vladine snage u bombardovanju koristile neselektivne barel-bombe, prenosi AP.
Napadi su intenzivirani dan nakon trilateralnog samita u Teheranu na kojem su Iran i Rusija podržali vojnu kampanju u Idlibu, upkros pozivu Turske na primirje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rusija upozorava: Večeras izrežirani hemijski napad u Siriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Sep.2018

Portparol ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov upozorio je da je za večeras planiran izrežirani hemijski napad u Siriji...Konašenkov kaže da je ministarstvo odbrane dobilo informaciju da su se lideri grupa Hajat Tahrir al-Šam i Hizb al-Turkistani al-Islam, kao i lokalni koordinatori Sirijske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.