Koalicija upotrebila beli fosfor u Siriji

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2018, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija upotrebila beli fosfor u Siriji

Vojno vazduhoplovstvo koalicije na čelu sa SAD izvelo je napad sa upotrebom zabranjenog belog fosfora na grad Hadžin u sirijskoj provinciji Dejr el Zor, saopštila je agencija SANA pozivajući se na sopstvene izvore.

Zasad nema izveštaja o civilnim žrtvama.

Agencija dodaje da su na društvenim mrežama objavljene fotografije na kojima se vidi da je koalicija upotrebila fosforne bombe.

Ovo nije prvo bombardovanje Hadžina sa upotrebom zabranjene fosforne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << municije. Kako je ranije saopštio ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, 8. septembra su dva američka lovca F-15 izveli napad na grad ovom municijom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Mediji tvrde: Amerikanci bijelim fosforom zasuli grad u Siriji

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Okt.2018

DAMASK - Vojno vazduhoplovstvo koalicije na čelu sa SAD izvelo je napad sa upotrebom zabranjenog bijelog fosfora na grad Hadžin u sirijskoj provinciji Dejr el Zor, saopštila je agencija SANA pozivajući se na neimenovane izvore.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.