Klincevič: Obamu iritira efikasnost dejstava ruskih vazdušnih snaga u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 06.Avg.2016, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klincevič: Obamu iritira efikasnost dejstava ruskih vazdušnih snaga u Siriji

U Kremlju su komentarisali kritičke izjave predsednika SAD Baraka Obame na račun Rusije.

Obama je, govoreći u Pentagonu nakon zasedanja Saveta nacionalne bezbednosti, izrazio sumnju da se Rusiji može verovati i izjavio će da mogući neuspeh primirja u Siriji biti na savesti Moskve.

Na pitanje novinara kako Moskva ocenjuje tako oštre izjave i veruje li Rusija Sjedinjenim Američkim Državama po pitanju sirijskog rešenja, pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov je odgovorio: „Kada mi tako nešto izjavljujemo, onda pažljivo odmeravamo moguće posledice“.

Ranije je zamenik predsednika odbora Državne dume za međunarodne poslove Aleksandar Romanovič istakao da u optužbama američkog predsednika nema ničeg čudnog, jer je u celom svetu nastao momenat kritikovanje Rusije u svim oblastima, od sporta do politike.

Prvi zamenik predsednika odbora Saveta federacije za odbranu i bezbednost Franc Klincevič objasnio je napade Obame time što njega iritira efikasnost dejstava ruskih vazdušnih snaga u Siriji i učvršćivanje vlasti sirijskog predsednika Bašara el Asada. Klincevič je podsetio da je svrgavanje Asada sa vlasti i dalje jedan od glavnih ciljeva SAD.

Režim prekida vatre u Siriji stupio je na snagu 27. februara zahvaljujući dogovoru Rusije i SAD. Primirje se ne odnosi na zabranjene terorističke organizacije DAEŠ, Nusra front i druge formacije koje Savet bezbednosti UN smatra terorističkim.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.