Klincevič: Isporuka S-300 Siriji može se smatrati ponudom Izraelu da prilagodi svoju politiku prema Siriji

Izvor: Vostok.rs, 25.Sep.2018, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klincevič: Isporuka S-300 Siriji može se smatrati ponudom Izraelu da prilagodi svoju politiku prema Siriji

Raspoređivanje PVO sistema S-300 u Siriji obezbediće sigurnost ruskih vojnika, dok će istovremeno obezbediti sprečavanje izraelske agresije protiv Sirijske Arapske Republike, izjavio je član Komiteta za odbranu Saveta Federacije Franc Klincevič.

Ranije je pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost, Džon Bolton, rekao da će plan Moskve o isporuci Siriji PVO sistema S-300 biti "značajna eskalacija" situacije u Siriji sa ruske strane.

"Mislim da svi razumeju da je ovo vrlo teška odluka o isporuci PVO sistema S-300 Siriji od strane Rusije, uzimajući u obzir sve njene moguće posledice. Prvi zadatak je da se osigura bezbednost ruske vojske u Siriji i deeskalacija situacije u zemlji. Sumeam da će se neko usuditi da testira efikasnost naših PVO sistema", rekao je senator.

Pored toga, Klintsevič u isporuci PVO sistema Siriji vidi još jedan, ne manje važan razlog: "Isporuka Siriji naših PVO sistema S 300 može se smatrati ponudom Izraelu da prilagodi svoju politiku prema Siriji", rekao je senator.

Prema njegovim rečima, napadi na teritoriju Sirije, bez obzira čime su motivisani, ne rešavaju, već stvaraju probleme. 

"Napadi na Siriju-definitivno nisu način da se osigura bezbednost Izraela", zaključio je Klincevič.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.