Izraelska vojska oborila dron koji je došao iz Sirije

Izvor: Vostok.rs, 11.Jul.2018, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelska vojska oborila dron koji je došao iz Sirije

Izraelska vojska potvrdila je da je presrela i oborila bespilotnu letelicu koja je iz Sirije ušla u vazdušni prostor Izraela.


Armijska pres-služba nije precizirala kome pripada bespilotna letelica i o kakvom je tipu uređaja reč. Dron je oborio kompleks protivvazdušne odbrane „patriot“.

„PVO sistemi su na vreme otkrili opasnost i pratili njeno kretanje“, navela je izraelska vojska. 


Lansiranje rakete je aktiviralo sirene za uzbunu u izraelskim naseljima na granici sa Sirijom. U jugozapadnim oblastima susedne zemlje, koje su blizu Izraela i Jordana, poslednjih sedmica vode se borbe između sirijske armije i odreda opozicije. 


Pogranični incident podudario se s posetom premijera Izraela Benjamina Netanjahua Moskvi. On je rekao da će jedna od glavnih tema njegovog razgovora s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom biti situacija u Siriji.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Netanjahu sa Putinom: Izrael će sprečiti svaki pokušaj narušavanja svoje granice

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2018

Izrelska vojska potvrdila je ranije da je presrela i oborila bespilotnu letelicu koja je iz Sirije ušla u vazdušni prostor Izraela..Izrael će sprečiti svaki pokušaj narušavanja svoje granice, uključujući vazdušnu, izjavio je u sredu izraelski premijer Benijamin Netanjahu na sastanku s ruskim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.