Izraelska vojska objavila snimak raketnog napada na Siriju VIDEO

Izvor: B92, 02.Jun.2019, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelska vojska objavila snimak raketnog napada na Siriju VIDEO

Vojska Izraela objavila je na tviteru snimak raketnog napada na Siriju.

Vojska Izraela je saopštila da su napadi na pozicije sirijskih vladinih trupa bile odmazda za ispaljivanje dve granate u pravcu brda Hermon u delu Golanske visoravni koju kontroliše Izrael.

Borbena avijacija je napala nekoliko vojnih ciljeva, među kojima su bile dve artiljerijske baterije, nekoliko posmatračkih punktova, kao i baterija PVO SA-2 (kompleks S-75).

U napadu su poginula >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trojica sirijskih vojnika, dok su sedmorica ranjena. Izraelske rakete su oborili sirijski sistemi PVO.

Vojska Izraela je više puta gađala objekte u Siriji. Poslednji put se to desilo prošle nedelje. Tada je izraelski premijer i ministar odbrane Benjamin Netanijahu objasnio te akcije potrebom da se ometu pokušaji Irana da se vojno učvrsti u Siriji.

Izrael je osvojio Golansku visoravan u Siriji za vreme Šestodnevnog rata 1967. godine, a 1981. godine ju je anektirao. Ova visorana je glavni predmet razdora između dve države.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.