Izrael drugi dan zaredom ispalio granatu upozorenja u Siriju

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Nov.2017, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael drugi dan zaredom ispalio granatu upozorenja u Siriju

Izraelska vojska je večeras saopštila da je ispalila tenkovsku granatu u Siriju kao "pucanj upozorenja" nakon što je sirijska vojska nastavila građevinske radove kraj granice.

Kako se navodi, Sirija je danas ponovo prekršila sporazum o prekidu vatre iz 1974. godine na Golanskoj visoravni koristeći tešku mašineriju da utvrdi vojni punkt u demilitarizovanoj zoni između dve zemlje. To je drugi takav incident u roku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od dva dana.

U subotu je izraelska vojska rekla da se žalila mirovnim snagama UN na Golanu i da je takođe ispalila tenkovsku granatu radi upozorenja.

Dogodilo se to u vreme kada je Izrael izrazio zabrinutost zbog sve većeg prisustva Irana i proiranskog libanskog Hezbolaha u Siriji dok se rat stišava u toj zemlji.

Izrael kaže da će branti svoje interese u posleratnoj realnosti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.