Iran dronovima napao džihadiste u Siriji

Izvor: RTS, 25.Sep.2017, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran dronovima napao džihadiste u Siriji

Iranska Revolucionarna garda napala je dronovima baze Islamske države u istočnom delu Sirije, objavila je iranska državna televizija.
U napadu u blizini sirijsko-iračke granice u nedelju su uništene vojna oprema i municija.

U junu, Iran je ispalio rakete na istočni deo Sirije, gađajući baze Islamske države, koja je preuzela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odgovornost za napade u Teheranu u kojima je ubijeno 18 ljudi.
Revolucionarna garda se bori u Siriji protiv ekstremističkih grupa koje se protive predsedniku Bašaru el Asadu, podseća Rojters.
Pozivajući se na iransku TV stanicu IRINN, AP prenosi da su u napadu uništene baze Islamske države i vozila u istočnim delovima provincije Deir Ezor.
Navodi se da je u napadima ubijen i veći broj ekstremista Islamske države, ali se ne precizira koliko.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.