IDEOLOŠKI RAT JE MNOGO TEŽI OD TRADICIONALNOG Asad zaključio da je najvažniji udarac terorizmu pad propagande

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2020, 23:40

"IDEOLOŠKI RAT JE MNOGO TEŽI OD TRADICIONALNOG" Asad zaključio da je najvažniji udarac terorizmu pad propagande

On je naveo da ekstremizam preti Siriji od 50-tih godina

Sirijski predsednik Bašar al Asad izjavio je danas da će proći dugo vremena dok se ne porazi ideologija terorizma u Siriji i za njeno širenje optužio Zapad, koji i dalje sanja o svojoj imperijalnoj prošlosti i hegemoniji.

- Ekstremističke i fanatičke ideje su se širile 50 godina, počev od 60-tih godina. Finansiranje je odigralo najveću >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ulogu. Stotine milijardi dolara potrošeno je za njihovu propagandu - rekao je Asad u intervjuu za rusku televiziju Zvezda.

On je rekao da je Zapad ohrabrivao širenje takvih ideja još od vremena britanske dominacije kada su ohrabrivali verski ekstremizam početkom 20. veka.

- Zato će nam trebati vremena da ga porazimo - rekao je Asad.

Kako je ocenio, ideološki rat je teži od tradicionalnog.

- Potrebno je više vremena da se oporave nove generacije, da se nauče da razmišljaju ispravno, objektivno - rekao je sirijski predsednik.

On je naveo da terorizam preti Siriji od 50-tih godina i da je većina Sirijaca morala da živi s terorizmom.

- Čak i kad ga porazimo, moramo da budemo svesni da bi mogao da se vrati zato što terorizam nisu ljudi, to su ideje. Sve dok Zapad sanja o povratku svoje imperijalne prošlosti, svoje hegemonije, terorizam može da oživi u ovoj ili onoj formi - naglasio je Asad.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.