HAOS U SIRIJI! Sukob ruske VOJNE POLICIJE i američkih OKLOPNJAKA, situacija na ivici RAZMENE VATRE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2020, 08:20

HAOS U SIRIJI! Sukob ruske VOJNE POLICIJE i američkih OKLOPNJAKA, situacija na ivici RAZMENE VATRE (FOTO)

Ovakvi incidenti su sve češći

Juče je američka vojnika presrela jedinicu ruske vojne policije tokom rutinske patrole u blizini grada Tel Tamr na severu provincije Hasaka.

Prema lokalnim izvorima koje prenosi Saut Front nekoliko američkih oklopnih vozila je blokiralo auto-put M4, i time su sprečili Ruse da se vrate u svoju bazu u Al-Kamišliju.

Zbog toga je ruska jedinica morala da se vrati dužom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rutom preko saobraćajnice Darbasija-Amuda.

Suriye

Tel Tamr_Kamışlı yolu üzerinde Rusya'nın devriyesini ABD güçleri tarafından durduruldu ve geçişlerine izin verilmiyor. pic.twitter.com/dsnHol2ysX

— Cpt. Morst🇹🇷 (@CptMorst) May 23, 2020

Ovakvi incidenti su postali česti u provinciji Hasaka. Pre tri dana sirijski vojnici su blokirali put američkoj patroli u blizini Tel Tamra, a pre toga su ruski vojnici presreli američki konvoj istočno od Al-Kamišlija,

Ruska vojna policija regularno patrolira okolinom Tel Tamra, i spremaju se da 25. maja i otvore za saobraćaj dugačak deo auto-puta M4 koji povezuje Hasaku, Raku i Alepo.

Sa druge strane, Amerikanci se na sve načine trude da ograniče kretanje ruske vojske na severu Sirije, pogotovo u blizini strateški važnih saobraćajnica.

Te provokacije i ometanja bi mogli da odlože ruske planove za otvaranje auto-puta, na koje su hiljade ljudi širom severa Sirije čekale već šest meseci.

Više o situaciji u Siriji možete pročitati OVDE
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.