Gutereš pozvao na hitno smirivanje tenzija u Siriji: MEĐUNARODNO PRAVO SE MORA POŠTOVATI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gutereš pozvao na hitno smirivanje tenzija u Siriji: MEĐUNARODNO PRAVO SE MORA POŠTOVATI!

Gutereš je izrazio ozbiljnu zabrinutost.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš pozvao je danas na hitno smirivanje tenzija izazvanih turskom ofanzivom na severoistoku Sirije.

Prema rečima portparola generalnog sekretara Stefana Dižarika, Gutereš je takođe zatražio od svih strana da svoje razlike reše mirnim putem.

Gutereš je izrazio i "ozbiljnu zabrinutost" zbog posledica mogućeg nenamernog puštanja boraca ekstremističke Islamske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << države kao rezultat vojnih operacija.

Dižarik je rekao da generalni sekretar UN traži "maksimalnu uzdržanost" i da je "ozbiljno zabrinut" zbog turske invazije, koja je sada ušla već u šesti dan.

On je rekao da su borbe, ''kako se izveštava, rezultirale mnogim civilnim žrtvama i raseljavanjem najmanje 160.000 civila''.

Guterešov portparol je istakao da "svaka vojna operacija mora u potpunosti da poštuje međunarodno pravo", te da civili i civilna infrastruktura moraju biti zaštićeni.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE

BONUS VIDEO:

TEMPIRANA BOMBA! Dve zemlje, ogromna mržnja i GOMILA NUKLEARNIH BOMBI: Da li će na ovom mestu izbiti Treći svetski rat? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.