Gutereš: Sve veći rizik od humanitarne katastrofe u Siriji

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gutereš: Sve veći rizik od humanitarne katastrofe u Siriji

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš upozorio je da sirijskoj provinciji Idlib preti još veći rizik od humanitarne katastrofe ako da dođe do vojnih operacija.

Portparol UN Stefan Dižarik kazao je da Gutereš apeluje na sirijsku vladu i opozicione snage da pokažu uzdržanost i zaštite civile, prenosi AP.

Gutereš je takodje pozvao Rusiju, Iran i Tursku kao države koje nastoje da okončaju nasilje u Sirii da nadju mirno rešenje za situaciju u Idlibu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Sirijska vlada pojačava pripreme za ofanzivu koja se očekuje u Idlibu, u koje inače živi gotovo tri miliona ljudi, navodi AP.

Agencija podseća da SAD, Britanija i Francuska upozoravaju da će odgovoriti na bilo kakvu upotrebu hemijskog oružja u Siriji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Guterešš: Sve veći rizik od humanitarne katastrofe u Siriji

Izvor: Blic, 29.Avg.2018

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš upozorio je danas da sirijskoj provinciji Idlib, koju drže pobunjenici, preti još veći rizik od humanitarne katastrofe u slučaju da dodje do vojnih operacija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.