General Votel:Nisu me konsultovali pre odluke o povlačenju iz Sirije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2019, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

General Votel:Nisu me konsultovali pre odluke o povlačenju iz Sirije

Komandant vojske SAD zadužen za nadgledanje američkih trupa na Bliskom istoku, izjavio je danas pred Senatom da nije bio konsultovan pre iznenadne odluke predsednika Donalda Trampa da povuče američke vojne snage iz Sirije.

"Nisam bio konsultovan", rekao je šef Centralne komande vojske SAD, general Džozef Votel, navodeći da Tramp u nekom trenutku jeste javno objavio želju da se trupe povuku iz Sirije, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rojters.

Američki general je upozorio da će takozvana Islamska država nastaviti da predstavlja pretnju i nakon povlačenja oružanih snaga SAD.

Prema njegovim rečima, ID ima kontrolu nad oko 50 kvadratnih kilometara i zadržala je vođe, borce i resurse.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki general: Moguća pretnja ID nakon povlačenja američke vojske

Izvor: Vesti-online.com, 05.Feb.2019

Pod kontrolom terorističke organizacije ID u Siriji ostalo je manje od 52 kvadratna kilometra, koja će biti oslobođena pre povlačenja američkih trupa iz ove zemlje, izjavio je načelnik Centralne komande SAD Džozef Votel u Senatu...Američki general upozorio je na rizik o ponovnom oživljavanju...

Nastavak na Vesti-online.com...

"Tramp me nije konsultovao, Islamska država nije poražena"

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 08:59

Komandant američkih snaga na Bliskom istoku Džozef Votel izjavio je da se predsednik Donald Tramp nije konsultovao s njim o povlačenju vojnika iz Sirije...On je istakao i da ga je iznenadila izjava vrhovnog komandanta...Tramp je u decembru najavio povlačenje oko 2.000 vojnika iz Sirije ocenjujući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.