Francuska pozvala Tursku da obustavi bombardovanje Kurda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2016, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska pozvala Tursku da obustavi bombardovanje Kurda

Francusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas Tursku da prekine bombardovanje kurdskih zona u Siriji, prenose agencije.

"Francuska je zabrinuta zbog pogoršanja situacije u području Alepa na severu Sirije. Pozivamo na obustavu bombardovanja, kako od strane sirijskog režima i njihovih saveznika na čitavoj teritoriji Sirije, tako i turskog bombardovanja kurdskih zona", navedeno je u saopštenju ministarstva, prenosi Rojters.

Prioritet, kako se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ističe, treba da bude borba protiv Islamske države i primena sporazuma koje su u Minhenu u petak postigle velike sile.

Turska armija granatirala je danas položaje kurdske milicije na severu Sirije drugi dan za redom, dok je Rusija jasno stavila do znanja da će nastaviti sa bombardovanjem sirijskih pobunjenika.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska pozvala Tursku da obustavi bombardovanje Kurda

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Feb.2016

Pariz -- Francusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas Tursku da prekine bombardovanje kurdskih zona u Siriji, prenose agencije..."Francuska je zabrinuta zbog pogoršanja situacije u području Alepa na sjeveru Sirije. Pozivamo na obustavu bombardovanja, kako od strane sirijskog režima i njihvoih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.