(FOTO I VIDEO) DOK NAROD PROTESTUJE: Britanski parlament odobrio vazdušne napade u Siriji

Izvor: Kurir, 03.Dec.2015, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO I VIDEO) DOK NAROD PROTESTUJE: Britanski parlament odobrio vazdušne napade u Siriji

LONDON - Britanski poslanici sa 397 glasova za i 223 protiv izglasali su večeras odluku da Velika Britanija pokrene vazdušne napade protiv Islamske države i u Siriji, nakon više od 10 sati debate u parlamentu, javio je Rojters.

Britanija već izvodi vazdušne napade protiv ciljeva Islamske države (IS) u Iraku, preneo je BBC.

Oko 4.000 ljudi okupilo se u utorak uveče u centru Londona, protiveći >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se priključivanju Britanije vazdušnim udarima u Siriji.

Foto: Profimedia

Demonstranti su marširali od zgrade parlamenta do sedišta vladajuće Konzervativne partije i glavne opozicione Laburističke stranke, koja se nalazi u blizini. Najnovija ispitivanja javnog mnjenja, koje je objavio "Tajms", pokazuju da manje od polovine Britanaca (48 odsto) podržava napade u Siriji, što je za 11 odsto manje u odnosu na prošlu nedelju.

Kameron je ranije od parlamenta zatražio da odobri vazdušne napade u Siriji zbog bezbednosti Britanije i drugih zemalja koje se bore protiv terorizma.

Laburistička partija je odlučila da njeni poslanici glasaju po sopstvenoj savesti umesto da slede nalog stranke i suprotstave se vojnoj akciji Britanije.



Autor: Tanjug,Foto: Profimedia
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Obama: Raduje me što će RAF letetli sa koalicijom

Izvor: B92, 03.Dec.2015

Predsednik SAD Barak Obama pozdravio je odluku britanskog parlamenta da London pokrene vazdušne napade protiv Islamske države i u Siriji..."Od početka kampanje protiv ID, Velika Britanija je bila jedan od naših najdragocenijih partnera u borbi protiv Islamske države", naveo je Obama u saopštenju,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.